Sannes Bord

Spicy Græskarsuppe

græskarsuppe med topping i tallerken

Efteråret er kommet og det betyder mere blæst, koldere vinde og at det derfor igen er blevet tid til at lave supper.

Græskarsuppe er en af vores favoritter herhjemme, den er både en fryd for øjet og for smagsløgene. Denne suppe er lidt spicy, så den giver virkelig varmen. Jeg bruger et hokkaido græskar, da jeg syntes at den giver en dejlig smag af græskar og giver suppen en virkelig skøn farve. Du kan vælge, som jeg, at servere den med en spicy sprød topping af græskarkerner, bacon og chili, eller du kan blot nyde den som den er, helt uden topping.

Det skal du bruge (4 personer)
  • 1 Hokkaido græskar
  • 1 gulerod
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 9 dl. hønsebouillon
  • 150 g frisk ost
  • 1 dl. fløde
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk stødt ingefær
  • Salt og peber
Sådan gør du:
  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Skyld græskarret og fjern kernerne. Skær den i grove tern – du skal ikke skrælle den, skrællen bliver blød når den koges og det giver en smuk farve.
  3. Skræl guleroden og skær den i grove tern.
  4. Svits løg og hvidløg i smørret, tilsæt gulerod og græskar og steg det hele et par min. mens der røres rundt
  5. Tilsæt krydderierne og steg lige ½ min.
  6. Tilsæt hønsebouillon og lad det hele koge i 20 min under låg.
  7. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender
  8. Tilsæt friskost g fløde og blend til suppen er helt ensartet.
  9. Varm suppen op til kogepunktet og servér med spicy topping.
Det skal du bruge – Spicy topping
  • 150 g bacon i tern
  • 100 g græskarkerner
  • 1-2 friske chili (jeg bruger 1 gul og 1 rød)
  • Lidt olie til stegning
  • Salt
Sådan gør du
  1. Rist baconen sprød på en pande og hæld det derefter over på en tallerken beklædt med køkkenrulle, så fedtet suges fra.
  2. Rist græskarkerner og chili i lidt olie på panden – pas på med at panden ikke bliver for varm, så springer kernerne ud over det hele.
  3. Når kernerne er blevet lidt sprøde (det tager ca 5 min), tilsættes baconen, så den lige bliver varmet igen og der smages til med salt.

Velbekomme !

Tip: Hvis suppen serveres som hovedret, anbefaler jeg at du servere disse suppebrød til. 

2 Comments on Spicy Græskarsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *