
Spidskålssalat er virkelig skønt og lækkert hvis du spørger mig. Så når sommeren rammer og butikker og lokale markeder begynder at bugne med denne skønne kål, så er det bare med at komme afsted og få købt ind.
Du kan bruge din spidskål, som i denne salat, i sin rå og sprøde form, men den er virkelig også skøn hvis du lige damper den i letsaltet vand i et par minutter, lader den køle af og så blander sammen med de øvrige ingredienser.
I denne opskrift har jeg lavet en lækker cremet og sprød spidskålssalat med en lidt stærk/ krydret dressing. Jeg syntes at creme fraiche fungere rigtig fint sammen med wasabi. Jeg vil anbefale dig at smage den til undervejs. Start evt. med at tilsætte ½ mængde af min anviste mængde wasabi, så du finder frem til den “stærkhed” i dressingen, som passer til dine smagsløg. Jeg kan nemlig godt lide, at det liiige kildre en lille smule i næstehårene.
Jeg syntes at denne salat passer super godt som tilbehør til fx sommerens mange grillmenuer. Prøv den fx til min opskrift på krogmodnede koteletter i sous vide, en hel grillet kylling eller cote de boeuf (sous vide). Herhjemme servere vi også salaten i stedet for den kendte coleslaw til go’e ben eller som tilbehør til grillepølserne – se billedet nederst på siden.
Spidskålssalat med wasabi
Ingredienser
Spidskålssalat
- ½ spidskål
- 1½ dl edname bønner
- 3 spsk græskarkerner
Cremet wasabi dressing
- 1½ tsk wasabi pasta
- 1½ dl creme fraiche
- 1 spsk neutral friskost
- ½ dl hakket persille
- salt og peber
Sådan gør du
- I en skål blandes alle ingredienserne til wasabi dressingen. Start evt med 1 tsk wasabi, da det giver en meget skarpe og kraftig smag. Smag til med salt og peber.
- Skyld spidskålet og snit kålen i tynde strimler.
- Bland kål, edname bønner, græskarkerner og hakket persille i dressingen.
- Serveres kølig.
Velbekomme !
