Sannes Bord

Spinatvafler

spinatvafler med ørred og grøntsager

Spinatvafler er blevet et stort hit herhjemme. Disse skønne, grønne og sunde madvafler, er virkelig nemme at lave og så smager de helt fantastisk.

Du kan servere spinatvafler som en forret, her ville jeg nøjes med et par “hjerter” til hver, som hovedret eller til en lækker frokost. De er også rigtig gode til madpakken, da de mætter godt.

Fyldet kan varieres, men jeg syntes de er særligt gode med lidt salat og røget fisk. Under tip nederst på siden, kan du se forslag til fyld.

Det skal du bruge (giver 5-6 vafler)

  • 130 g frisk spinat
  • 1½ dl. mælk
  • 3 æg
  • 130 g hvedemel
  • 50 fuldkornshvedemel
  • 20 g havregryn
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

Tilbehør på billedet: Røget ørred, gulerødder, tomater, hjertesalat, creme fraiche og lidt purløg.

Sådan gør du

  1. Skyld og tør spinaten.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen.
  3. Kom spinat, mælk og æg i en foodprocessor eller blender.
  4. Blend blandingen kortvarigt og tilsæt så de tørre ingredienser.
  5. Blend blandingen til en ensartet masse.
  6. Lad dejen stå og hvile i 30 minutter.
  7. Steg vaflerne med lidt olivenolie i et vaffeljern (har du ikke et vaffeljern, kan du stege dejen på en pande til små pandekager).

Velbekomme !

Tip: Forslag til fyld:
Skinketern, rødløg, hjertesalat, tomater, frisk koriander og guacamole
Kyllingestrimler, rødløg, ruccola, grønne asparges, gulerødder og hummus
Falafel, avocado, cherrytomater, agurk, fetaost, creme fraiche og feldsalat


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *