Sannes Bord

Sprøde kikærter – en lækker snack

sprøde kikærter

Disse skønne, sprøde og krydrede kikærter er virkelig lækre som en lille snack, eller som en crispy topping til en god salat eller wokret.

Du kan faktisk krydre dem lige som du ønsker, eller så de passer til den ret de fx skal være en del af. Jeg har i denne opskrift lavet en god grund smag og kan anbefale, at du tilføre lidt chilipulver (½ tsk.), det giver en lækker varme og lidt kant.

Det skal du bruge

  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. ingefær
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. hav- eller himalayasalt

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en lille skål.
  2. Rist krydderierne af på en tør og varm pande i et ½ minut.
  3. Lad krydderiblandingen køle af mens, du sier væsken fra kikærterne og lader dem dryppe godt af.
  4. Kom kikærterne i en frysepose sammen med olivenolie og krydderierne.
  5. Luk posen og ryst kikærter, olivenolie og krydderier godt sammen.
  6. Hæld kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag dem ved 180 gr. varmluft i 35-40 minutter, rør lidt rundt i dem undervejs.
  8. Hvis de ikke er blevet helt sprøde efter den angivne tid, så giv dem lige et par minutter mere.

Velbekomme !

Tip: Prøv at bruge dine sprøde kikærter, som en topping til en lækker spinatsalat – mums det er godt !

sprøde kikærter



1 Comment on Sprøde kikærter – en lækker snack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *