fbpx
Sannes Bord

Squashboller

squashbollerEfterår betyder, at det er sæson for squash, så det er lige nu tid til at få anvendt denne skønne grøntsag. I dag har jeg bagt squashboller, og jeg må sige at det bare er super lækkert. Squash’en giver boller en skøn smag og gør dem dejligt saftige. Squashboller er gode til kaffebordet eller som en del af madpakken.

Et lille tip: Jeg rister de kerner som kommer i bollerne, da de giver en virkelig dejlig smag. Kender du ikke det, når man har spist et brød og der så ligger nogle kerner som har været drys på brødet tilbage på tallerkenen – lækre sprøde ristede kerner, som man sidder og fanger med sin pegefinger? Det kan godt være det bare er mig, men de smager altså virkelig godt! Denne skønne smag af ristede kerner får du ind i brødet, når kernerne ristes på forhånd.

Det skal du bruge
  • 25 g gær
  • 3 dl. lun mælk
  • 2 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 2 spsk. rapsolie
  • 50 g ristede kerner (jeg bruger en blanding af solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø)
  • 1 dl. havregryn
  • 500-600 g. hvedemel
  • 150 g. revet squash
Sådan gør du
  1. Rist kernerne på en tørpande til de er let gyldne. Lad dem afkøle.
  2. Opløs gæren i sukkeret i en skål.
  3. Lun mælken i en gryde, til den er lillefinger-varm.
  4. Kom de øvrige ingredienser i skålen og ælt dejen godt (jeg bruger en køkkenmaskine til at ælte for mig på trin 2 ud af 6 i 10 minutter).
  5. Lad dejen hæve (helst under plast) i 1 time.
  6. Kom dejen ud på et meldækket bord og slå den ned.
  7. Form bollerne på en bageplade og lad dem hæve (under plast) i 30 min.
  8. Bages ved 200 gr. alm. ovn i 20 minutter.

Velbekomme !

squashbolle med smør

Prøv også min opskrift på teboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *