fbpx
Sannes Bord

Squashbrud

squashbrud i kurv

Squashbrud er et super skønt brød! Det både smager rigtig dejligt og så ser de bare så indbydende og lækre ud. Jeg burger dem både i madpakken, til eftermiddagssulten eller til picnickurven på en sommerdag.

Lige nu er der fortsat sæson for squash, så det er bare med at komme ud og høste. Jeg er så heldig, at min venindes bedste forældre har en dejlig stor køkkenhave, og ofte deler ud af alle deres lækkerier. Denne gang fik jeg en kæmpe stor squash. Jeg måtte derfor ligge tankerne lidt i blød for, hvordan jeg fik mest mulig ud af den. Så i dag stod den på bagværk og det kom der disse skønne squashbrud ud af.

Jeg har altid være vild med alle salgs bolle-brud. Jeg syntes at selve bollen bliver virkelig lækker, da den både er luftigt og saftig. Selve teknikken til at lave disse skønne brud, er lidt underlig, men det fungere. Du skal bare ikke være bange for at få lidt “klisterede” fingre..

Jeg bruger en røremaskine til at ælte “grund”dejen for mig, men det er ikke et krav. Hvis ikke du har en røremaskine, så er det bare med at smøge ærmerne godt op og lægge noget knofedt i processen.

Disse squashbrud kan du sagtens fryse ned til senere brug. Så bag endelig bare rigeligt, nu du er igen.

Squashbrud

Lækre uimodståelige hjemmebagte squashbrud – lige til at hapse!
Forb. tid25 min
Tilb. tid20 min
Hævetid i alt2 t
Ret: bagværk, brud, brød
Køkken: Dansk
Keyword: bagværk, brød, hjemmebag, madbrød, sqaush, squashbrud

Ingredienser

  • dl lunt vand
  • 40 g gær
  • spsk honning
  • 3 tsk salt
  • ca 950 g mel
  • 125 g ristede kerner fx sesamfrø, solsikke- og græskarkerne
  • 250 g revet squash
  • 3 æg

Sådan gør du

  • Start med at lave selve bolledejen.
  • I en skål hældes lunt vand og gær. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og halvdejen af melet.
  • Rør det hele sammen og tilsæt herefter resten af melet lidt ad gangen, til dejen bliver smidig og stadig lidt fugtig.
  • Da jeg bruger en røremaskine, ælter jeg nu dejen på trin 3 ud af 6 i 10 min. Hvis du ikke har en røremaskine, så skal der bare ligges kræfter i nu og dejen skal æltes god igennem.
  • Lad dejen hæve i 1½ time under plast eller et let fugtigt viskestykke.
  • Imens dejen hæver ristes kernerne på en tør pande ved høj varme i 5-6 min. Rør flittigt rundt i kernerne mens de rister, og rist dem til de begynder at poppe lidt og tager lidt farve. Lad kernerne køle helt af.
  • Kom dejen ud på et lidt meldækket bord og lav en bred fordybning i midten. I fordybningen kommes ristede kerner, revet squash og æg. Vend dejen ind over midten fra alle tiden og vrid og hiv dejen fra hinanden og på den måde sammen med fyldet. Der skal ikke æltes!
  • Form let små klistrede boller af dejen (på størrelse med en tennisbold) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Husk der skal være plads til at de kan hæve til ca dobbelt størrelse inden de er bagt færdig.
  • Lad nu brudene hæve i 30 minutter. Bages derefter ved 200 gr. alm ovn i 20 minutter.

Velbekomme !

squashbrud i kurv

Tip: I opskriften bruger jeg ristede kerner, fordi det giver en virkelig lækker og skøn smag til brødet. De fleste af os, kender nok den med at efter vi har spist et rundstykke eller anden bagværk, hvor der har været kerner på toppen. Bagefter sidder man og hapser disse kerner der er faldet af med en fugtig finger – simplethen fordi de ristede kerner smager så skønt. Hvis du således rister dine kerner inden brødet bages, får du denne dejlige ristede smag ind i dejen og ja det gør en stor forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering