Sannes Bord

Kammuslinger m/ jomfruhummerhale og hvidvinssauce

 

kammuslinger anrettet med hvidvinssauce og jomfruhummerhale

Når vi har ferie, så skal der ikke spares på selvforkælelsen. Med andre ord, så skal der serveres lækker mad og god vin. I aftes stod den således på kammuslinger på ristet brød med grillet jomfruhummerhale, hvidvinssauce og ærteskud, mums siger jeg bare.

Det skal du bruge (4 personer):
  • 8 kammuslinger
  • 8 stk. tyndskåret brød, jeg brugte hvede baguette
  • 4 jomfruhummerhaler
  • 3 spsk. smør
  • 2 spsk. rapsolie
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 håndfuld ærteskud til pynt
Sådan gør du
  1. Start med at lave en hvidvinssauce.
  2. Brødstykkerne steges på en varm pande med smør og olie (1 spsk. af hver). Steges helt sprøde, pas på de ikke brænder på. Afkøles på et stk. køkkenrulle og smøres igen med et tyndt lag smør.
  3. 1 spsk. smør blandes med ½ fed revet hvidløg og lidt salt, smøres på indersiden af jomfruhummerhalerne og de grilles med indersiden opad 1-2 min på grillen, herefter løsnes de fra skallerne og smøres igen med hvidløgssmørret mens de er varme.
  4. Samtidig med at jomfruhummerhalerne grilles, varmes en pande med 1 spsk. smør og 1 spsk. olie.
  5. Kammuslingerne tørres af med køkkenrulle så de er tørre, når de kommer på panden.
  6. Krydres med salt og peber.
  7. Når panden er godt varm steges kammuslingerne 1 -1½ min på hver side – pas på de ikke får for meget, så bliver de lidt gummiagtige

Anret kammuslingerne på det sprøde brød, med jomfruhummerhalen på toppen, pyntet med ærteskud og lidt sauce ved siden.

Velbekomme !

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *