fbpx
Sannes Bord

Suppebrød

 

suppebrød på tallerken

Jeg syntes at det er så hyggeligt at bage. Disse små brød bagte jeg som suppebrød, men de kan sagtens bruges fx til madpakken eller til eftermiddagssulten. Jeg bruger en køkkenmaskine til denne opskrift, da dejen skal æltes godt, men du kan sagtens bare smøre ærmerne op og bruge gode gammeldags armkræfter.

Det skal du bruge (giver 8 små brød)
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl durummel
  • ½ dl rugmel
  • 1 æg
  • 20 g gær
  • 1 dl mælk + evt. en sjat til at pensle med
  • ½ dl varmt vand fra hanen
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienserne i røremaskinen og rør sammen med spartel i ca 1 min på laveste hastighed.
  2. Skift til dejkrog og ælt dejen i 10 min på mellem-hastigheden (på min bruger jeg trin 3 ud af 6)
  3. Kom dejen ud på et bord drysset med lidt mel.
  4. Del dejen i 8 og form dem til små aflange brød
  5. Hæver i 40 min under plast eller et viskestykke.
  6. Skær forsigtigt små ridser hen over brødene
  7. Pensel evt. med mælk
  8. Bages ved 200 gr. alm ovn i 10-12 min.

Velbekomme !

Tip: Prøv at servere brødene til fx cremet hønsekødssuppe 

4 Comments on Suppebrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *