fbpx
Sannes Bord

Svinekrone i ovn

svinekrone tilberedt i ovn

Svinekrone er virkelig et utroligt lækkert og flot stykke kød, hvis du spørger mig. Kødet når det er udskåret på denne måde, er virkeligt saftigt og smagfuldt, hvilket ikke mindst skyldes den lækre fedtmarmorering kødet af. Ved tilberedning, som her, i ovnen, bliver kødet desuden rigtig dejligt mørt.

I denne opskrift bruger jeg en svinekrone fra en Iberiko gris, som virkelig er “toppen af poppen” inden for svin, efter min mening. Kødet er skåret af kammen og har afpudsede skafter på, hvilket foruden at give god smag, også ser rigtig fint og dekorativt ud.

Jeg har valgt at stege kødet i ovnen, da det lige nu er vinter, for ellers havde jeg nok givet den, om ikke andet så, en kort tur på grillen. Men det blev nu rigtig lækkert ved ovnstegningen alene. Jeg bruger rosmarin og hvidløg som smagsgivere, men du kan sagtens erstatte disse to med fx timian, merian eller en rub af tørrede krydderier. Jeg syntes, at blandingen af hvidløg, rosmarin og svinekød er rigtig lækker.

Til tilberedningen bruger jeg et stegetermometer, for det er virkelig ærgerligt, hvis man kommer til at give sit kød for længe og det så bliver tørt. Men hvis du ikke har sådan et, så bare overhold tiderne og hellere giv det 2 min for lidt end for meget, hvis du bliver i tvivl.

Svinekrone tilberedt i ovn, skåret ud

Svinekrone i ovn

Den lækreste udskæring af svinekød, tilberedt i ovn til den er saftig og mør.
Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t 15 min
Hviletid10 min
Ret: Hovedret, steg, svinekrone, svinekød
Køkken: Dansk
Keyword: flæskesteg, svinekrone, svinekød, søndagsmiddag
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • ½ Svinekrone ca. 1 kg Iberico, sortfodsgris
  • 25 g Smør (blødt)
  • 5 fed Hvidløg
  • 4 kviste Rosmarin
  • ½ dl Vand
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tag kronen ud af køleskabet gerne en lille time før tilberedning, så kødet ikke er helt så koldt når det kommer i ovnen.
  • Skyld kødet og tør det godt af. Rids et diamantmønster i fedtlaget og smør steget ind i smørret hele vejen rundt.
  • Skær det ene fed hvidløg i tynde skiver, og kom et par skiver ned i nogle af ridserne i fedtet på stegen. Læg de øvrige fed (stadig med skræl på) under steget i et ildfast fad.
  • Krydr med friskkværnet peber og flagesalt, hvis du ikke har flagesalt så brug alm. groft salt. Kom til sidst et par kviste rosmarin på toppen og resten ned ved siden af stegen i fadet. Tilsæt lidt vand til bunden af fadet.
  • Steges ved 160 gr. alm ovn i 50 min. Skru herefter op til 200 gr. alm ovn (her fjerner jeg også lige hvidløg og rosmarin fra toppen af stegen) og steg stegen gylden i 20-25 min (det er her du bruger dit stegetermometer, kernetemperaturen skal være 70 grader når stegen er færdig).
    svinekrone i ovn
  • Tag stegen ud og pak den ind i staniol og lad den hvile i 10 min.
  • Skæres ud i koteletter med ét ben i hver kotelet.
    svinekrone udskåret
  • Velbekomme !

Forslag til tilbehør: Ovnbagte kartofler i både, Hasselback kartofler og rødvinssauce, samt vintersalat med kål, spinatsalat med pinjekerner, eller bare en simpel grøn salat.

svinekrone med tilbehør
Svinekrone med ovnbagte kartfoler og en frisk kålsalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering