Sannes Bord

Syltede blommer med rom og vanilje

syltede blommer med rom

Syltede blommer smager virkelig skønt og vækker en følelse af sensommer og varme. Jeg har lavet en opskrift på syltede blommer både med og uden alkohol, du finder min opskrift på syltede blommer med vanilje og kanel her.

Denne opskrift er dog med alkohol i, det smager simpelthen bare så godt. Jeg har brugt rom, fordi jeg syntes at det passer rigtig godt til blommerne og giver dem lige lidt ekstra varme og sødme. Jeg bruger en Zacapa rom, som er i den dyre ende, men virkelig også bare smager vildt godt. Du kan sagtens erstatte den med en anden mørk rom efter din smag.

rom og blommer til syltede blommer

Jeg bruger en vaniljestang i opskriften, fordi igen at smagen bare er god. Men står du ikke lige og har sådan en, så kan du alternativt bruger 2 tsk, vaniljesukker. Dog vil jeg sige, at det gode ved at bruge en vaniljestang er, at den kan komme med i glasset efter kogning og derved frigive mere og mere smag, som blommerne står i lagen og trækker.

Jeg vil anbefale dig, at du laver dine blommer som minimum et par dage før du skal bruge dem, allerbedst vil det være hvis de kan få lov, at stå og trække en uges tid.

Opbevar dem et køligt og mærkt sted evt. i køleskabet hvis du ikke lige har en mørk og kold kælder, så bliver de bedst. Holdbarheden er lidt varienrende med alt fra 3-4 uger til måske et par måneder. Hold dog øje med dem og smag lige på lagen inden servering, hvis de er ved at være mere end en måneds tid gammel. Så længe der ikke er mug i glasset, så er de spiselige.

Servér dine syltede blommer, som en dessert med en god kulge vaniljeis til, mums det er lækkert.

Syltede blommer med rom og vanilje

Virkelig skønne og lækre syltede blommer med rom. Skønt til fx is desserten.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Dessert, frugt, Syltning
Køkken: Dansk
Keyword: blommer, dessert, rom, syltning
Antal: 8 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

 • ½ kg blommer
 • 200 g sukker
 • 50 g brun farin
 • 1 vaniljestang
 • dl vand
 • 1 dl mørk rom fx Zacapa rom

Sådan gør du

 • Flæk vaniljestangen og skrab kornen af. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
 • Kom sukker, vanljesukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det i kog.
 • Lad denne lage simre uden låg i 6 minutter.
 • Skyld og halvér imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan du evt. skære dem i kvarte.
 • Kom blommerne i gryden og lad dem simre med i 3 min. under låg.
 • Tag gryden af varmen og hæld rom i og rør rundt.
 • Kom det hele i et skoldet patent glas.
  syltede blommer med rom

Velbekomme !

blommer med rom og vanilje og en kugle is

Tip: Skyld evt. dit patentglas med atamon, så forlænger du holdbarheden på de syltede blommer.

4 Comments on Syltede blommer med rom og vanilje

 1. Hej Ssnne:0)
  Jeg har tænkt mig, at prøve din opskrift på vanille syltede blommer. Jeg er bare meget i tvivl om, hvor modne de skal være? Og er det ikke muligt, at henkogte Glassene, så de holder meget længere? Jeg er ret “ny” i henkogningens kunst. Jeg kan regne ud, atselve alkoholen fordamper, men bli’r smagen?
  Mange venlige hilsner
  Jeanett Krohn Rasmussen

 2. Hej Sanne:0)
  Jeg har tænkt mig, at prøve din opskrift på vanille syltede blommer i rom. Jeg er bare meget i tvivl om, hvor modne de skal være? Og er det ikke muligt, at henkoge glassene, så de holder meget længere? Jeg er ret “ny” i henkogningens kunst. Jeg kan regne ud, at selve alkoholen fordamper, men bli’r smagen?
  Mange venlige hilsner
  Jeanett Krohn Rasmussen

  • Kære Jeanett.

   Jeg syntes at de bliver allerbedst, hvis blommerne er sådan en lille smule fast i kødet endnu, så ikke overmoden, men de må dog heller ikke være alt for sure.
   I forhold til glassene, da anbefaler jeg at du skolder dem og evt skyller dem i atamon. Men hvis du koger blandingen efter der er tilsat rom, så ja fordamper alkoholen og det vil også gå ud over smagen og formentlig også koncerveringen. Så det vil jeg ikke anbefale dig at gøre.

   Venlig hilsen
   Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering