
Syltede blommer smager virkelig skønt og vækker en følelse af sensommer og varme. Jeg har lavet en opskrift på syltede blommer både med og uden alkohol, du finder min opskrift på syltede blommer med vanilje og kanel her.
Denne opskrift er dog med alkohol i, det smager simpelthen bare så godt. Jeg har brugt rom, fordi jeg syntes at det passer rigtig godt til blommerne og giver dem lige lidt ekstra varme og sødme. Jeg bruger en Zacapa rom, som er i den dyre ende, men virkelig også bare smager vildt godt. Du kan sagtens erstatte den med en anden mørk rom efter din smag.

Jeg bruger en vaniljestang i opskriften, fordi igen at smagen bare er god. Men står du ikke lige og har sådan en, så kan du alternativt bruger 2 tsk, vaniljesukker. Dog vil jeg sige, at det gode ved at bruge en vaniljestang er, at den kan komme med i glasset efter kogning og derved frigive mere og mere smag, som blommerne står i lagen og trækker.
Jeg vil anbefale dig, at du laver dine blommer som minimum et par dage før du skal bruge dem, allerbedst vil det være hvis de kan få lov, at stå og trække en uges tid.
Opbevar dem et køligt og mærkt sted evt. i køleskabet hvis du ikke lige har en mørk og kold kælder, så bliver de bedst. Holdbarheden er lidt varienrende med alt fra 3-4 uger til måske et par måneder. Hold dog øje med dem og smag lige på lagen inden servering, hvis de er ved at være mere end en måneds tid gammel. Så længe der ikke er mug i glasset, så er de spiselige.
Servér dine syltede blommer, som en dessert med en god kulge vaniljeis til, mums det er lækkert.
Syltede blommer med rom og vanilje
Ingredienser
- ½ kg blommer
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 vaniljestang
- 1½ dl vand
- 1 dl mørk rom fx Zacapa rom
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornen af. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
- Kom sukker, vanljesukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det i kog.
- Lad denne lage simre uden låg i 6 minutter.
- Skyld og halvér imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan du evt. skære dem i kvarte.
- Kom blommerne i gryden og lad dem simre med i 3 min. under låg.
- Tag gryden af varmen og hæld rom i og rør rundt.
- Kom det hele i et skoldet patent glas.
Velbekomme !

Tip: Skyld evt. dit patentglas med atamon, så forlænger du holdbarheden på de syltede blommer.
1 Comment on Syltede blommer med rom og vanilje