
Syltede blommer smager helt fantastisk, og denne opskrift er ingen undtagelse. Prøv også min opskrift på syltede blommer med rom og vanilje, den er virkelig også skøn, hvor rommen lige giver blommeren lidt ekstra varme. Du finder opskriften på syltede blommer med rom og vanilje her.
Jeg bruger en vaniljestang i opskriften, fordi at smagen er mere intens og lækker end pulver. Men står du ikke lige og har sådan en, så kan du alternativt godt bruger 2 tsk. vaniljesukker. Dog vil jeg sige, at det gode ved at bruge en vaniljestang er, at den kan komme med i glasset efter kogning og derved frigive mere og mere smag, som blommerne står i lagen og trækker. Det samme gør sig gældende for kanelstangen, det smager bedst med en hel stang, men alternativt kan du bruge 1½ tsk. stødt kanel istedet.

Jeg vil anbefale dig, at du laver dine blommer som minimum et par dage før du skal bruge dem, allerbedst vil det være hvis de kan få lov, at stå og trække en uges tid.
Opbevar dem et køligt og mærkt sted evt. i køleskabet hvis du ikke lige har en mørk og kold kælder, så bliver de bedst. Holdbarheden er lidt varienrende med alt fra 3-4 uger til måske et par måneder. Hold dog øje med dem og smag lige på lagen inden servering, hvis de er ved at være mere end en måneds tid gammel. Så længe der ikke er mug i glasset, så er de spiselige.
Servér dine syltede blommer, som en dessert med en god kulge vaniljeis til, mums det er lækkert.
Syltede blommer med vanilje og kanel
Ingredienser
- ½ kg blommer
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- ½ citron (saften)
- 2 ½ dl vand
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
- Kom de to slags sukker, vaniljesukker, vaniljestang, kanelstang, citronsaft og vand i en gryde og bring det i kog.
- Lad lagen simre uden låg i 6 min.
- Skyld og halvér imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan evt. skære dem i kvarte.
- Kom blommerne i lagen og lad dem simre under låg i 3 min.
- Kom det hele i et skoldet patentglas.
Velbekomme !

Tip: Skyld evt. dit patentglas i atamon, for at forlænge holdbarheden.
Hvor meget vand bruger du?
Hej Winni.
Jeg bruger 2½ dl vand, det er nu ført ind i opskriften.
Tak fordi du skrev og gjorde mig opmærksom på fejlen 🙂
Venlig hilsen
Sanne
Kan man bruge gule blommer ? De er ikke søde ligesom røde ♀️
Hej Debbie.
Jeg har ikke prøvet at anvende gule blommer i denne opskrift, men tænker sagtens at du kan få et lækkert resultat med dem også! De røde bliver meget søde, så evt vil de gule blive lidt mere “frugtige” og friske.
God fornøjelse, lad mig endelig vide hvordan det gik.
God søndag.
Venlig hilsen
Sanne
Sanne hvad str patentglas skal bruges opskriften skal prøve at der ca bruges til at lave 4 dobbelt opskriften vi bliver ca 22 mennesker og vil gerne have lidt extra tænker 3 1,5 l patentglas.
Kære Diana.
Mit glas er 1 L og den bliver ikke helt fyldt, så 4 x 1 L eller som du skriver 3 x 1,5 L vil jeg sige er nok.
Venlig hilsen
Sanne
Hvor lang holdbarhed vil de have skal nemlig bruge dem Lørdag d 16/12 2023
Kære Diana.
Holdbarheden vil jeg sige er mindst 1 måned, men måske helt op til 2 måneder, hvis du opbevare dem på køl.
Venlig hilsen
Sanne
Må håbe de holder til december
Holg øje med dem, og så stil dem på køl, så tænker jeg de måske godt kan holde så længe ja 🙂
Venlig hilsen
Sanne
Hejsa.
Hvornår skal citron saften i?
Hej,
Jeg har nu rettet i opskriften, at citronsaften skal i sammen med sukker, vaniljesukker, vaniljestang, kanelstang og vand.
Venlig hilsen
Sanne
De har stået på køl siden de blev lavet og uåbnet ryste Blommer/Lagen rundt engang imellem
Det lyder som optimalt for deres holdbarhed 🙂
Venlig hilsen
Sanne
Det var godt så håber jwg det hjælper på holdbarheden til fødselsdagen