Sannes Bord

Syltede bolsjebeder

 

sylteglas med røde og gule beder

Bolsjebeder har et utrolig smuk udtryk og så smager de jo rigtig dejligt. Jeg har været afsted og købt mig en pose med disse skønne beder, så nu skal der syltes.

På billedet ses både styltede gule og bolsjebeder. Se opskriften på de syltede gule beder her.

Jeg giver bederne en lidt julet smag, da jeg syntes at det passer godt til dem.

Det skal du bruge
  • 750 g bolsjebeder (stribede lys-røde)
  • 125 g sukker
  • 4 dl. vand
  • 2 dl. klar eddike
  • 1 rødløg skåret i kvarte
  • 3 laurbærblade
  • 5 stk. hele allehånde
  • 1 kanelstang
  • 6 stk. hele sorte peberkorn
  • ½ tsk. salt
  • Evt. ½ tsk. atamon flydende konserveringsmiddel.
Sådan gør du
  1. Start med at skolde dit glas, som bederne skal syltes i.
  2. Kog bederne i en gryde med letsaltet vand i 45 min.
  3. Skyld bederne med koldt vand og gnid skrællen af dem.
  4. Skær bederne i tynde skiver og fordel dem i glasset.
  5. Kom de øvrige ingredienser i en gryde og kog lagen op.
  6. Tag lagen af varmen og tilsæt evt. atamon.
  7. Lad lagen køle af og hæld den så over bederne.
  8. Stilles på køl i ca. 1 uge før brug (så smagen kan trænge ind i bederne).

Velbekomme !

6 Comments on Syltede bolsjebeder

    • Hej Christina.
      Tak for din besked 🙂
      De mister ikke deres mønster, men det bliver lidt mindre tydeligt, da farven på bederne bliver lidt svagere ved syltning.

      Venlig hilsen
      Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *