Sannes Bord

Syltede gule beder

 

sylteglas og ingredienser

Efterår betyder sæson for rodfrugter og deriblandt bederne – i butikkerne lige nu kan man finde både de traditionelle røde beder, men også flere nuancer som fx gule beder. Jeg har fået hentet mig en pose af de gule beder, og nu skal der syltes.

Syltning er måske lidt old school, men ikke desto mindre er det hyggeligt og lækkert.

Jeg har lavet en lidt utraditionel smag til mine gule beder, da jeg bl.a. har anvendt bukkehornsfrø, men jeg syntes at det giver dem lidt kant og en lidt anderledes smag end man ellers møder.

Det skal du bruge
  • 750 g gule beder
  • 125 g sukker
  • 4 dl. klar eddike
  • 2 dl. vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 løg skåret i kvarte
  • ½ tsk. bukkehornsfrø
  • 5 stk. hele kardemomme
  • 2 laurbærblade
  • 8 stk. hele enebær
  • 4 stk. hele sorte peberkorn
  • Evt. ½ tsk. atamon flydende konserveringsmiddel
Sådan gør du
  1. Start med at skolde dit glas, som bederne skal syltes i.
  2. Kog bederne i en gryde med letsaltet vand i 45 min.
  3. Skyld bederne med koldt vand og gnid skrællen af
  4. Skær dem i tynde skiver og fordel dem i glasset.
  5. Kom de øvrige ingredienser i en gryde og kog lagen op.
  6. Tag lagen af varmen og tilsæt evt. atamon.
  7. Lad lagen køle af og hæld den så over bederne.
  8. Stilles på køl i ca. 1 uge før brug (ellers når smagen ikke at trænge godt ind i bederne).

Velbekomme !

3 Comments on Syltede gule beder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *