Sannes Bord

Tærte m/ brombær, rababer og æbler

 

tærte med brombær, rababer og æbler

En lækker tærte går man aldrig fejl af ! Jeg var så heldig, at jeg var en tur i sommerhus ved Grønninghoved strand her i sommers, og der bugner det med skønne og lækre brombær. Manden og jeg fik plukket en stor skål af de små banditter inden turen gik hjemover. På vej hjem var jeg heldig igen – en sød kollega havde nogle æbler tilovers fra sit æbletræ, så dem fik vi lige med i farten.  Hjemme i fryseren lå lidt rabaer, og så var det ellers bare igang med at få forenet alle de skønne bær og frugter.

I dag står den således på en dejlig eftermiddagstærte fyldt op med sensommerlækkerier !

Det skal du bruge:
Mørdej
  • 130 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Et drys salt
Fyld
  • 200 g brombær
  • 50 g rababer
  • 2-3 æbler (ca 200 g)
  • 3 spsk. rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk revet citronskal
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1½ spsk. maizena
  • 40 g smør
  • 1 æg til pensling
Sådan gør du
  1. Nulre mel og smør sammen i en skål
  2. Tilsæt vaniljesukker, salt og flormelis og saml dejen med ægget
  3. Dejen stilles på køl 1 time
  4. Rababer og æbler skæres i skiver
  5. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og mases ud i lidt af rørsukkeret
  6. Brombær, rababer og æbler kommes i en pose og tilsættes rørsukker, vaniljesukker, revet citronskal, kanel og maizena – det hele vendes rundt i posen, mens den holdes lukket.
  7. Dejen tages ud og deles i 2 (1/3 & 2/3), den største del rulles tyndt ud og kommes i et smurt tærtefad (jeg bruger spraysmør til at smøre mine forme med, det er så nemt at arbejde med)
  8. Fyldet kommes i formen
  9. Den sidste dej af dejen rulles tyndt ud og ligges over tærten som et låg
  10. Der skæres små huller i dejen, så dampen kan sive ud
  11. Pensles med sammenpisket æg
  12. Bages ved 165 gr. alm ovn i 55 min

Velbekomme !

Tip: Servér tærten med en klat creme fraiche eller en kugle vaniljeis. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *