fbpx
Sannes Bord

Tærte med fennikel og bacon

tærte med fennikel og bacon i firkantet tærtefad

Tærter er skønne og lækre, og denne tærte med fennikel og bacon er bestemt ingen undtagelse. Jeg har altid elsket tærter, for jeg syntes der er noget virkelig indbydende over dem. De er smukke og delikate, og så er de simpelthen så praktiske. Den praktiste del findes både i, at du kan lave din tærte dagen før, men også at du stort set kan komme alt ned i en tærte – så det bliver en nem måde at få resterne brugt på.

I denne tærte er fyldet fennikel, som mange ofte bliver lidt skeptiske over, fordi den dufter så meget af lakrids. Lad mig lige slå fast, at denne tærte på ingen måde smager af lakrids. For at fremhæve den gode smag fennikel giver, supplere jeg med lidt porre og bacon. Bacon tager sig altså også bare godt ud i en tærte, det kan man ikke komme undenom.

Jeg servere min skønne tærte med en god salat fx spinatsalat med pinjekerner – find min opskrift her.

Jeg vil anbefale at du selv bager din tærtedej, fordi det smager bare allerbedst, men alternativt kan du købe en færdiglavet tærtebund, som kun skal bages færdig. Find min opskrift på en nem og lækker tærtedej her.

Tærte med fennikel og bacon

Skøn og lækker tærte med fennikel og bacon.
Forb. tid20 min
Tilb. tid35 min
Ret: aftensmad, picnic, tærte
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, bacon, fennikel, picnic, tærte
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej

Fyld

  • 1 fennikel
  • 1 porre
  • 200 g bacon i tern
  • 5 cherrytomater
  • 2 kviste frisk timian alternativt 2 tsk tørret timian
  • 100 g revet gauda eller mozarella ost

Æggeblanding

  • 3 æg
  • 1 spsk creme fraiche min. 18%
  • 200 ml madlavningsfløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at lave en tærtedej (følg linket i teksten). Alternativt brug en købt tærtebund.
  • Forbag tærtedejen i 15 min ved 200 gr. alm ovn.
  • Imens ordnres fyldet. Varm en pande godt op og steg bacon-ternene let sprøde.
  • Snit fennikel og porre i tynde skiver. Tilsæt til panden med bacon og svits det et par minutter.
  • Pisk æg, creme fraiche og madlavningsfløde sammen i en skål. Tilsæt lidt salt og peber.
  • Kom fyldet på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen ud over.
  • Halvér cherry tomaterne og sæt dem ned lidt spredt.
  • Drys med revet ost på hele overfladen.
  • Bag tærten i 35 min. ved 200 gr. alm ovn.

Velbekomme !

Spiseklar tærte med fennikel og bacon

Prøv også min opskrift på græsk inspireret oksekødstærte, porretærte med bacon eller tærte med kartofler og blomkål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering