Sannes Bord

Tærte med laks og spinat.

tærte med laks og spinat

En god tærte går man aldrig i vejen med. Denne skønne tærte med laks og spinat, er virkelig også en lækker en af slagsen.

Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker tærter. Jeg har altid syntes, at det både er virkelig en flot og køn ret, men også en utrolig behagelig form for mad, som kan gemme på virkelig lækre ting og sager. Der er nærmest ingen grænser for, hvad du egentlig kan komme i din tærte, så det er bare med at lave kreativiteten og fantasien, samt smagsløgene få frit løb.

Jeg kombinere denne lækre tærte med laks og spinat, men lidt feta og så creme fraiche i “sovsen”, det syntes jeg gør den lige lidt ekstra skøn.

Til servering vil jeg blot anbefale en enkel salat eller lidt brød, prøv fx mit lækre foccacia brød med rosmarin.

Du kan med fordel bage din tærte en dag eller to i forvejen, da tærter efter min mening generelt har godt af, at stå og trække lidt. De bliver som ofte mere smagfulde af en overnatning i køleskabet, men det er en smagssag.

Du finder min opskrift på en hjemmelavet tærtedej lige her, men du kan nu også sagtens på en travl hverdagsaften blot købe en tærtebund og anvende den.

Tærte med laks og spinat

Lækker og smagfuld tærte med laks, spinat og feta.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: aftensmad, frokost, tærte
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, citronfromage, feta, laks, spinat, tærte
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Equipment

  • Tærtefad

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej se min opskrift

Fyld

  • 3 æg
  • 200 g creme fraiche 18 %
  • 150 g helbladet spinat fra frost, optøet
  • 100 g feta
  • 200 g fersk laksefilet
  • lidt stødt muskat
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Følg opskriften på tærtedej og bag denne først. Alternativt anvend en købt bund.
  • Pisk æg og creme fraiche med salt, peber og lidt muskat til en ensartet masse.
  • Hæld æggemassen på den forbagte tærtebund og fordel den jævnt.
  • Skær laksen i stykker á 4×2 cm ca. og fordel dem rundt i æggemassen.
  • Fordel spinat rundt og top til sidst med feta rundt på tærten.
    tærte med laks og spinat inden bagning
  • Bages i en forvarmet ovn ved 175 gr. varmluft i 30 min.
  • Lad tærte trække 5 minutter inden servering.

Velbekomme !

TIP: Tilsæt evt 5-6 halverede cherrytomater rundt på toppen og evt. også lidt revet mozzarella ost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering