
Når der skal laves tærte, så anbefaler jeg at du laver din egen hjemmebagte tærtedej fra bunden – det smager bare meget bedre end den du kan købe, og det er slet ikke så vanskeligt.
Denne tærtedej kan du bruge som basis og fylde med lige det du har lyst til.
Det skal du bruge (1 tærtedej)
- 2½ dl. hvedemel
- 75 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
- Dejen må ikke blive varm, så brug hænderne så lidt som muligt.
- Kom salt og mel i en skål.
- Skær smørret i tynde skiver og kom det i skålen.
- Hak smørret helt fint med en kniv (det skal minde lidt om revet ost)
- Tilsæt æggeblomme og vand til at samle dejen.
- Form dejen til en kugle og kom den på køl i min. 30 min. før brug.
- Rulles tyndt ud og kommes i et tærtefad, form dejen op ad siderne og prik huller i dejen med en gaffel, så dejen ikke falder ned under bagning.
- Forbages 20 min ved 200 gr. alm. ovn, inden det valgte fyld kommes i.
Velbekomme !

3 Comments on Tærtedej