fbpx
Sannes Bord

Tarteletter med høns i asparges

tarteletter med høns i asparges

Forretten over alle forretter – tarteletter med høns i asparges er der ikke meget der kan slå. Herhjemme er vi helt vilde med denne gode gamle klassiker, hvad enten der er som forret eller til en lækker frokost.

Jeg husker hvordan min farmor stod og lavede disse skønne tarteletter når der var familie sammenkomst, og alle elskede dem simpelthen. Jeg tror mange familier har deres helt egne traditioner med disse dejlige små “madkager” især nu her til efteråret når vi igen er begyndt at lave supper, samt selvfølgelig i juletiden.

Den bedste høns i asparges fås nu en gang, når du har plukket en høne efter at have kogt suppe på den, men har du ikke lige sådan en, så kan et par kyllingebryster koges i 30 min med lidt suppegrønt og gøre det ud for hønen.

Det skal du bruge (10 stk. tarteletter)
  • 350 g. hønsekød fra en suppehøne (eller to kogte kyllingebryster)
  • 1 ds. hvideasparges (gem væden)
  • 1½ dl. hønsefond
  • 1 dl. fløde
  • 25 g. smør
  • 2 spsk. mel
  • Salt og (hvid)peber
  • Evt. lidt persille til pynt
  • 1 pakke tarteletter (10 stk.)
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 175 gr. varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og lav en smørbolle
  3. Tilsæt fond og væden fra asparges lidt ad gangen mens du pisker saucen
  4. Tilsæt fløde og lad saucen koge et par minutter mens du røre så det ikke brænder på.
  5. Sæt tarteletterne i ovnen og bag dem i 5-6 minutter.
  6. Kom hønsekød og asparges i saucen og varm det hele godt igennem.
  7. Smag til  med salt og peber.
  8. Serveres i lune tarteletter, pynt evt. med lidt persille.

Velbekomme !

 

3 Comments on Tarteletter med høns i asparges

  1. Super dejligt – og ja som farmor lavede dem Får man mange gæster til mange retter kan man fryse fyldet og tø det op dagen før

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *