
Tatar er en virkelig lækker og luksuriøs forret eller frokost, som består af råt oksekød af okseinderlår. Rørt tatar er den udgave af tatar-retterne, som er den helt store favorit herhjemme.
Du kan bruge forskellige udgaver af tatar-kødet fx skrabet, skåret eller hakket. Personligt kan jeg bedst lidt skrabet eller hakket, da jeg syntes at de to udgaver har den lækreste konsistens når man nu taler om at spise råt kød.
Jeg servere min udgave af rørt tatar på et stykke ristet og sprødt rugbrød, med en rå æggeblomme og lidt ekstra persille. Alternativt kan du servere din tatar med lidt hjemmelavede pommes frites og chili mayo.
Det skal du bruge, 2 portioner
- 200 g hakket okseinderlår
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. kapers
- 2 tsk. dijon sennep
- 2 dråber tabasco
- 2 tsk. æblecider eddike
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. fint revet peberrod
- 1 knivspids ingefær puré
- 1 tsk. hakket frisk estragon
- 1 lille håndfuld hakket frisk persille
- Salt og peber
- 2 skiver rugbrød
- 2 æggeblommer
Sådan gør du
Det er vigtigt at du først røre tataren sammen lige inden den skal spises, ellers kan kødet blive lidt misfarvet af iltningen.
- Start med at riste rugbrødet godt
- Kog to æg i 1 minut, del dem og kasser æggehviden
- Hak skalotteløget og kapers fint og rør alle de øvrige ingredienserne sammen i en skål.
- Form to bøffer af farsen, og anret én bøf på hvert stykke rugbrød og top med en æggeblomme og lidt frisk persille.
Velbekomme !

Tip: Prøv at tilsætte lidt fint hakket drueagurk ca. ½ stk. det gør farsen lidt mere frisk og sprød.