fbpx
Sannes Bord

Tomatsuppe

tomatsuppeJeg er altså ret vild med suppe! Findes der noget mere fantastisk og hyggeligt, især i denne kolde efterårs- og vintertid, som at sidde sammen med familien og få varmen med en lækker skålfuld tomatsuppe? Nej vel..!

Denne opskrift giver en dejlig cremet tomatsuppe, som samtidig har en lækker fyldig smag af tomater og basilikum. En skøn bonus ved denne opskrift er også, at suppen både er nem, hurtig og faktisk ret billig at lave – hvilket gør den til en rigtig klassiker på hverdagsmenuen herhjemme.

Jeg serverer min tomatsuppe med suppenudler og gerne lidt brød til, men du kan sagtens også tilføje kødboller hvis du ønsker det. Se min opskrift på de lækreste hjemmelavede kødboller her.

Det skal du bruge (giver 1½ L færdig suppe)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt frisk basilikum (lille potte)
  • 500 g purerede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 7½ dl. hønsebouillon
  • 1 dl. fløde (du bestemmer selv hvor “sund” den skal være)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2½ dl. suppenudler
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Hak løg, hvidløg og basilikum fint (jeg bruger en minihakker)
  2. I en gryde varmes olivenolien og løg, hvidløg og basilikum svitses til løgene begynder at blive glasklare
  3. Kom tomatpastaen i løgblandingen og svits den med i 1 minut
  4. Tilsæt de purerede tomater og bouillon
  5. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme
  6. Kog suppenudlerne efter anvisningen på posen i en anden gryde (hvis du koger nudlerne direkte i suppen, suger de rigtig meget af vandet og suppen bliver lidt “tyk”)
  7. Blend suppen, tilsæt fløden og lad suppen koge op igen
  8. Smag til med salt og peber
  9. Tilsæt suppenudler (og evt. kødboller), lad suppen varme dem godt op inden du servere.

Velbekomme !

Tip: Prøv min opskrift på lækre små suppebrød, som passer rigtig godt til denne suppe. Du finder opskriften her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *