fbpx
Sannes Bord

Tortilla med oksekødsfyld

tortilla med oksekødsfyld, guacamole og grøntsager

Disse skønne mexicanske pandekager er super lækre at fylde med lidt spicy oksekødsfyld, nogle sprøde grøntsager og så selvfølgelig lidt guacamole.

Herhjemme er det et hit, når der er tortilla på menuen og en dejlig bonus er også, at det er en super hurtig ret at bikse sammen. En anden smart ting ved tortilla er sådan set også, at retten tillader at du kan bruge stort set alle slags grøntsager som fyld. På denne måde giver retten en oplagt anledning til at få ryddet op i køleskabet, få spist op ad de små rester og derved undgå for meget madspild.

Du kan sagtens skifte oksekødet ud med hakket svine- eller kyllingekød, hvis du ønsker en lidt mere “light” version.

Det skal du bruge (fyld til 5-6 pandekager)

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • Krydderiblanding: ½ tsk. stødt koriander, ½ tsk. spidskommen, ½ nelliker, ½ tsk. stødt ingefær, ½ tsk. cayennepeber, 1 tsk. paprika.
  • 1 dl. oksebouillon
  • 2 spsk. tomatpasta
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Tilbehør: Tortillas (6 stk.), hjertesalat, tomater, gulerødder, majs, forårsløg, asparges og guacamole.

Sådan gør du

  1. Start med at lave en krydderiblanding af de tørre ingredienser.
  2. Rist krydderiblandingen kortvarigt af på en tør pande og tilsæt så 1-2 spsk. olivenolie.
  3. Hak løg og hvidløg fint og svits det af i krydderolien.
  4. Tilsæt kødet og brun det af.
  5. Når kødet er brunet helt af, tilsættes tomatpasta og bouillon og lades koge næsten helt ind.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Serveres i tortilla pandekager med sprøde grøntsager og guacamole.

Velbekomme !

tortilla med oksekødsfyld, guacamole og grøntsager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *