Sannes Bord

Wokret med kylling og nudler

nem wokret med kylling

En wokret er utrolig lækkert hvis du spørger mig. Jeg er vild med alle de skønne grøntsager, som denne type retter inviterer til at bruge.

Januar er i særdeleshed en måned, hvor vi elsker at få en god portion wokmad herhjemme, da kroppen nærmest skriger efter grøntsager og fedtfattig mad efter julens søde og tunge retter.

Du kan mixe de fleste grøntsager, når du lave en wokret og anvende det meste kød – jeg syntes at kylling er virkelig lækkert.

Det skal du bruge (2 personer)

  • 2 fed hvidløg
  • 2 rødløg
  • 3 forårsløg
  • 3 gulerødder
  • 1 grønt peber el. 6-5 padronpeber
  • ½ broccoli inkl. stokken
  • ½ dåse babymajs
  • 400 kyllinge inderfilet eller 2 kyllingebryster
  • Olivenolie til stegning
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 dl. østerssauce
  • 1 tsk. ingefær
  • Salt og peber
  • Lidt vand
  • 125 g nudler (½ pakke klassiske nudler, jeg bruger fuldkorn)

Sådan gør du

  1. Start med at skære gulerødder, rødløg, forårsløg og peberfrugt i skiver – jeg syntes det er pænt hvis de skæres på skå.
  2. Hak hvidløgene fint og del babymajsne på langs.
  3. Del broccoli i små buketter, skræl stokken og skær denne i tynde stave.
  4. Skær kyllingen i mundrette stykker
  5. Varm olivenolie godt op i en wok og svits hvidløg og chiliflager 1 minut.
  6. Tilsæt kyllingen og vend det hele godt sammen.
  7. Når kyllingen er næsten færdigstegt, tilsættes gulerødder, rødløg og stavene af broccolistokken og steges et par minutter.
  8. Imens koges nudlerne i letsaltet vand tilsat lidt olie.
  9. Tilsæt resten af grøntsagerne og ingefær.
  10. Kom en smule vand i panden (ca. ½ dl) og tilsæt østersaucen.
  11. Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Velbekomme !

Tip: Gem lidt af toppene fra forårsløgene, skær det i tynde skiver og drys det over retten inden servering.

wok med kylling og nudler


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.