Go Back

Smørdampede hvide asparges med brunet smør

Virkelig skøn sommer-forret, nem og hurtig at lave. 
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Forret
Keyword: asparges, forret, smør
Antal: 2
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Smørdampede hvode asparges

  • 8 Store fine og friske hvide asparges
  • 25 g Smør
  • Salt fint + lidt groft til servering
  • 1/4 Citron

Brunet smør

  • 100 g smør

Sådan gør du

  • Start med at skrælle aspargesne, fra hovedet og helt ned. Vær lidt omhyggelig her, for det smager ikke godt at sidde og tygge i et stykke skræl. Skær til sidst bunden af aspargesne. 
  • Hæld lidt vand i en pande, til ca. 1,5 cm op ad kanten. Tilsæt smør og salt. 
  • Varm vandet op til lige under kogepunket og kom aspargesne i vandet. Hold øje med at vandet ikke begynder at koge, men det skal boble ganske lidt, så du holder temperature på lige under kogepunktet.
  • Vend aspargesne et par gange undervejs og lad dem smørdampe i 4-5 minutter. Du kan se at de er nok, når de er blevet lidt mere blød og klare i overfladen. 
  • Lav imens din brunede smør. 

Brunet smør

  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme. 
  • Når smørret begynder at bruse, skrues lidt op for varmen. Lad smørret bruse til det begynder at brune. Hold øje, smørret skal brunes men ikke brændes. 
    smeltet smør
  • Når smørret har fået en fin brun farve og en sødlig duft, slukkes for varmen. Lad bundfaldet ligge sig og hæld så smørret gennem en si over i en skål. 
  • Serveres varm, da den ellers tykner. 
    brunet smør
  • Servér de dampede hvide asparges med lidt revet citron skal, groft salt,  brunet smør og et par skiver citron. 
    Velbekomme ! 
    smørdampede hvide asparges med brunet smør