Smørdampede hvide asparges med brunet smør
Virkelig skøn sommer-forret, nem og hurtig at lave.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Forret
Keyword: asparges, forret, smør
Antal: 2
Forfatter: sannes_bord
Smørdampede hvode asparges
- 8 Store fine og friske hvide asparges
- 25 g Smør
- Salt fint + lidt groft til servering
- 1/4 Citron
Start med at skrælle aspargesne, fra hovedet og helt ned. Vær lidt omhyggelig her, for det smager ikke godt at sidde og tygge i et stykke skræl. Skær til sidst bunden af aspargesne.
Hæld lidt vand i en pande, til ca. 1,5 cm op ad kanten. Tilsæt smør og salt.
Varm vandet op til lige under kogepunket og kom aspargesne i vandet. Hold øje med at vandet ikke begynder at koge, men det skal boble ganske lidt, så du holder temperature på lige under kogepunktet.
Vend aspargesne et par gange undervejs og lad dem smørdampe i 4-5 minutter. Du kan se at de er nok, når de er blevet lidt mere blød og klare i overfladen.
Lav imens din brunede smør.
Brunet smør
Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
Når smørret begynder at bruse, skrues lidt op for varmen. Lad smørret bruse til det begynder at brune. Hold øje, smørret skal brunes men ikke brændes.
Når smørret har fået en fin brun farve og en sødlig duft, slukkes for varmen. Lad bundfaldet ligge sig og hæld så smørret gennem en si over i en skål.
Serveres varm, da den ellers tykner.
Servér de dampede hvide asparges med lidt revet citron skal, groft salt, brunet smør og et par skiver citron. Velbekomme !