Go Back

Græsk inspireret oksekødstærte

Skøn og lækker tærte med smagen af Grækenland. Nyd både til frokost og til aften.
Forb. tid40 minutter
Tilb. tid1 time 10 minutter
Ret: frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, græsk
Keyword: græsk, oksekød, tærte
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Kødsovsen

  • 400 g hakket oksekød, ikke for fed
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 lille squash
  • 15 sorte oliven
  • ½ dl oksefond
  • 1-2 kviste rosmarin eller 1 spsk. tørret
  • 3-4 kviste timian eller 1 spsk tørret
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk cayenne peber
  • salt og peber

Ostetopping

  • 3 spsk creme fraiche
  • 100 g hytteost
  • 100 g fetaost
  • 1/4 dl fløde
  • 2 æg
  • salt og peber

Øvrigt

  • 4-5 tomater
  • 6 cherry tomater
  • lidt frisk salat til topping
  • 1 portion tærtedej
  • lidt olie til stegning

Sådan gør du

  • Hvis du vil bage din egen tærtedej, så start med at lave dejen da den skal hvile i 30 minutter (imens kan du lave kødsovsen). Hvis du anvender en købt tærtedej, så spring videre til næste trin.
  • Beklæd din tærteform med tærtedej og prik huller i dejen med en gaffel.
  • Bag tærten i 20 minutter ved 200 gr. alm. ovn.
  • Imens tærten bager lav da kødsovsen.
  • Hak løg, hvidløg og porre fint. Varm et par spsk. olie op i en gryde og steg løgene ved middel varme til de bliver glasklare.
  • Skru lidt op for varmen og brun kødet i gryden.
  • Skær de sorte oliven i skiver. Skræl squashen og fjern kernerne, skær den i små tern.
  • Tilsæt oliven, squash og de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen. Koges i 5 minutter, hvorefter gryden tages af varmen så kødsovsen kan køle lidt ned, inden den skal på tærten.
  • Hak tomaterne fint og afdryp dem godt i en si.
  • Kom æg, hytteost, fløde og creme fraiche i en skål og smulder fetaosten heri. Pisk det hele sammen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Samling

  • Når tærtebunden har forbagt tages den ud af oven og fyldet fyldes i.
    tærtebund i tærtefad
  • Start med at komme oksekødssovsen i.
    oksekødstærte
  • Fordel den afdryppede tomatmos på hele tærten.
  • Hæld ostetoppingen over og bag tærten ved 200 gr. alm. ovn i ca. 50 minutter.
    oksekødstærte 3. lag
  • Serveres med lidt frisk grønt salat på toppen og tzatziki.
    oksekødstærte færdigbagt