Eisbein (sous vide)
Eisbein er en sand tysk klassisker, som smager himmelsk.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Sous vide22 timer t
Ret: aftensmad
Køkken: tysk
Keyword: aftensmad, simremad, sous vide
Antal: 2 personer
Forfatter: sannes_bord
- 1 svineskank (1-1½ kg)
- 2 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- Lidt flagesalt til stegning
Hvis skanken ikke er let sprængt, så saltes den en lille smule.
Læg skanken den i vacuumposen, sammen med to halvverede fed hvidløg og laurbærblade.
Vacuum og forsejl posen.
Indstil sous viden til 65 grader og tilbered skanken i vandbadet i 21 timer.
Tag skanken op ad posen, fjern hvidløg og laurbærblade.
Rids et ternet mønster i fedtlagt (skær endelig ikke for langt ned) og drys med flagesalt.
Sæt ovnen på 250 gr. varmluft og evt. grill hvis du har denne funktion og steg sværen sprød. Alt efter ovn tager dette 20-35 minutter - hold øjen med at det ikke branker.
Serveres med kartoffelmos, sauerkraut, peberrodscreme og en brun sovs.