Go Back

Chokolade lagkage

Uimodståelig chokolade lagkage med chokoladecreme, frisk frugt, bær og lidt slik på toppen
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid50 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, dessert, festkage, kage, lagkage
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 350 g hvedemel
  • 5 spsk. kakaopulver
  • tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 3 æg
  • 125 g blødt smør
  • 50 g brun farin
  • 150 g sukker
  • dl mælk
  • 50 g hakket god mørk chokolade

Chokoladecreme

  • 4 dl piskefløde
  • 4 spsk. kakaopulver
  • ½ dl sukker
  • ½ dl hakket god chokolade (mørk eller mælk efter smag)

Forslag til pynt

  • 4-5 jordbær
  • 1 kiwi
  • 5-6 toffifee
  • 8-10 små chokoladepåskeæg

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Pisk æg og de to slags sukker lyst og luftigt.
  • Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål. (undtagen chokoladen)
  • Sigt de tørre ingredienser over i æggemassen og vend det hele sammen. Tilsæt mælken lidt ad gangen og den bløde smør.
  • Tilsæt til sidst den hakkede chokolade.
  • Kom dejen i en springform, beklædt med bagepapir i bunden og smurte sider (jeg smørre formen med smør).
  • Bag kagen ved 200 gr. varmluft i ca. 50 minutter, men hold øje med den de sidste 5-10 min. Brug en kødnål til at tjekke, hvornår bunden er færdigbagt.
  • Lad kagen køle helt af, før du skære den ud i 3 dele (evt. flere hvis du ønsker tyndere bunde). Saml den med chokoladecreme og pynt.

Chokoladecreme

  • Kom fløde, sukker og sigtet kakaopulver i en skål og pisk det hele sammen til en god flødeskum - den skal være lidt fast.
  • Vend den hakkede chokolade i cremen.
  • Smør 1/3 del af chokoladecremen på en bund og læg en bund mere ovenpå. Smør så igen 1/3 del af cremen på og læg sidste bund på. Smør det sidste creme på toppen og pynt med bær, frugt og chokolade.
  • Serveres indenfor 3-4 timer, fra den er samlet, ellers kan pynten gøre cremen lidt flydende på toppen. Har du brug for opbevare kagen længere tid, så vent blot med at komme bær, frugt og slik på til lige inden servering, så kan du godt samle kagen fx om morgenen inden servering.