Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Syltede blommer med rom og vanilje
Virkelig skønne og lækre syltede blommer med rom. Skønt til fx is desserten.
Forb. tid
30
minutter
min
Tilb. tid
10
minutter
min
Ret:
Dessert, frugt, Syltning
Køkken:
Dansk
Keyword:
blommer, dessert, rom, syltning
Antal:
8
personer
Forfatter:
sannes_bord
Ingredienser
½
kg
blommer
200
g
sukker
50
g
brun farin
1
vaniljestang
1½
dl
vand
1
dl
mørk rom
fx Zacapa rom
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab kornen af. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
Kom sukker, vanljesukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det i kog.
Lad denne lage simre uden låg i 6 minutter.
Skyld og halvér imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan du evt. skære dem i kvarte.
Kom blommerne i gryden og lad dem simre med i 3 min. under låg.
Tag gryden af varmen og hæld rom i og rør rundt.
Kom det hele i et skoldet patent glas.