Go Back

Syltede blommer med rom og vanilje

Virkelig skønne og lækre syltede blommer med rom. Skønt til fx is desserten.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: Dessert, frugt, Syltning
Køkken: Dansk
Keyword: blommer, dessert, rom, syltning
Antal: 8 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • ½ kg blommer
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • dl vand
  • 1 dl mørk rom fx Zacapa rom

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornen af. Mas kornene fra hinanden i lidt af sukkeret.
  • Kom sukker, vanljesukker, vaniljestang og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Lad denne lage simre uden låg i 6 minutter.
  • Skyld og halvér imens blommerne. Hvis du har meget store blommer, kan du evt. skære dem i kvarte.
  • Kom blommerne i gryden og lad dem simre med i 3 min. under låg.
  • Tag gryden af varmen og hæld rom i og rør rundt.
  • Kom det hele i et skoldet patent glas.
    syltede blommer med rom