Go Back

Stegt flæsk med persillesovs

Dansk nationalret, lækker og nem!
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: aftensmad, Hovedret, svinekød
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, danskmad, flæsk, hovedret, svinekød
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 900 g flæsk
  • lidt flage-salt og peber
  • kg kartofler

Persillesovs

  • 1 bundt persille
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at drys (friskkværnet) peber og flage-salt på dit flæsk på begge sider.
  • Læg kødstykkerne på en rist over en badepande beklædt med bagepapir.
  • Steg flæsket i ovnen ved 175 gr. varmluft i 40-45 min (hold øje med at det ikke bliver brændt af). Stegetiden kan variere lidt ifht. hvor tykke skiver af flæsk du har.
  • Skræl og kog kartoflerne i let-saltet vand i 20 min.

Persillesovs

  • Smelt smørret i en gryde og rør melt ud i smørret til en "mel-bolle".
  • TIlsæt mælken lidt efter lidt under omrøring og kog sovsen et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt persille til sovsen lige inden servering (sovsen skal endelig ikke koge efter persillen er tilsæt).
  • Servér din stegte flæsk med kogte kartofler og persillesovs.