Go Back

Falafel med tun

Lækker sprød og dejlig falafel med tun
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Iblødsætning af kikærter15 timer
Ret: Hovedret
Køkken: mellemøsten
Keyword: falafel, fisk
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 275 g kikærter
  • 140 g tun (svare til 1 dåse)
  • 50 g feta
  • 1 bundt persille
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk koriander
  • skal af ½ citron
  • spsk hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • salt og peber
  • 1 l olie til fritering, fx solsikke

Sådan gør du

  • Start med at iblødsætte kikærterne i rigeligt vand natten over, min. 15 timer.
  • Skyld kikærterne og lad dem dryppe af.
  • Hak kikærterne fint - jeg bruger altid en foodprocessor.
  • Hak rødløg, hvidløg, citron skal og persille fint.
  • Mas fetaosten til krymmel.
  • Bland alle ingredienserne i en skål, og lad derefter farsen stå og hvile i 20 minutter.
  • Varm olien godt op i en gryde. Test om olien er klar ved at stikke en træ-tandstik / cocktailpind ned i olien. Hvis det syder og bobler omkring pinden er olien klar.
  • Form 4-5 falafler ad gangen og sænk dem ned i olien.
  • Steg dem i olien i 4-6 minutter, til de er blevet gyldne.
  • Tag falaflerne op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på en tallerken med et par stykker køkkenrulle.