Go Back

Naan brød

Super lækkert og smagfuldt hjemmebagt naan brød.
Forb. tid10 min
Tilb. tid12 min
Hævetid40 min
Ret: bagværk, brød, madbrød, Tilbehør
Køkken: Indisk, mellemøsten
Keyword: brød, madbrød, naan, naanbrød, tilbehør
Antal: 4 brød
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 1 æg
  • ½ tsk lys honning fx akaciehonnin
  • 2 spsk creme fraiche (min. 18 %)
  • 50 g smeltet smør
  • tsk salt
  • 300-325 g hvedemel
  • Lidt ekstra smeltet smør og 1 fed hvidløg til pensling og lidt flagesalt til drys.

Sådan gør du

  • Rør gøren ud i vandet.
  • TIlsæt creme fraiche, æg, salt og honning og rør det godt sammen.
  • Tilsæt ca. ½ delen af melet og rør det sammen. Tilsæt derefter det smeltede smør og rør det sammen med dejen, hvorefter du tilsætter det sidste mel og røre dejen sammen.
  • Ælt dejen godt sammen, evt på et meldækket bord. Dejen skal være en smule klisteret endnu.
  • Stil dejen til hævning i 30 minutter.
  • Del dejen i 4 runde kugler, og lad dem hæve i 10 minutter igen. Tænd ovnen på 250 gr. alm. ovn.
  • Pres kuglerne flade med fingrene og læg de flade skiver på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensel brødene med smeltet smør tilblandet presset hvidløg og drys med lidt flagesalt til sidst.
    naan brød penslet med smør og hvidløg
  • Bag brødene i ovnen i ca. 10-12 minutter. Hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver alt for "sprøde".